VIKTIGT MEDDELANDE!

På grund av rådande situation vi har i landet med COVID-19, har SKK beslutat enligt nedan.

SKKs centralstyrelse uttalar att ingen klubborganiserad verksamhet ska genomföras av någon klubb inom SKK-organisationen. 

Enda undantaget från detta är verksamhet där högst tio personer samtidigt förväntas befinna sig på samma plats utomhus och där de närvarande personerna inte har rest dit från andra delar av landet eller utlandet.

Detta gäller från den 27 mars till och med 31 maj 2020, men beslutet kan förlängas vid behov.

Med klubborganiserad verksamhet avses all form av tävlingsverksamhet, utbildning, träffar, promenader och liknande.

Gällande resor är det tyvärr omöjligt att exakt definiera vad andra delar av landet innebär. Det blir en fråga om personligt omdöme utifrån smittspridningsaspekten.

Klubborganiserad verksamhet som ställs in med anledning av Centralstyrelsens beslut på grund av covid-19 ställas in med hänvisning till force majeure. Läs mer om inställda SKK-evenemang och force majeure.

För mer info från SSK gå till www.skk.se

Detta beslut innebär hos oss att:

  • ALL Klubborganiserad verksamhet är inställd tillsvidare. Detta gäller samtliga kurser, organiserade träningar, tävlingar, promenader etc.
  • Klubben är fortfarande öppen för varje medlem och träningsgrupper att träna när man vill.

Vi vill dock uppmana alla samtliga som åker till klubben för att träna i egen regi att tänka på att hålla god handhygien och hålla avstånd till varandra, åk inte till klubben om man är minsta sjuk. Följ Folkhälsomyndighetens råd. 

Om ni har några frågor eller liknande tveka inte att höra av er till ordforande@solvesborgsbrukshundklubb.se eller till Frida på 0731468066.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

Sölvesborgs Brukshundklubb

Över stock och sten

…eller ja, rundan gick på fina gångvägar med bra underlag. 🙂

Ett tjugotal tvåbenta och nästan lika många fyrbenta slöt upp på klubben och deltog i årets första Trivselpromenad.

Det blev mer än bara motion i flock; vi tränade möten på olika sätt, ute på planen, och så blev det kaffestund och trevligt prat i klubbstugan.

Rädda vår fantastiska skog!

Som du kanske sett/hört är det aktuellt att ta ett politiskt beslut om det ska byggas eller ej, på Vita Hall.
Genom att sluta upp vid manifestationen, nästa måndag (9/3 kl.19:00) kan du aktivt visa ditt stöd till att vi vill få behålla vår fantastiska bokskog!

-Gör skillnad! Kom och delta!

MH-figuranter in action

Blivande MH-figuranterna är mitt i utbildningen. Detta tillfälle innehöll, förutom teori, en del där de observerade samt var i action. Härligt stor variation av hundar i gruppen.

Ute på planen, i blåst och regn, var det många ekipage som tränade lydnad och rallylydnad och inne i klubbstugan gick kaffebryggaren varm. Ikväll levde både de fyrbenta och tvåbenta efter devisen; Det finns inget dåligt väder…

Bio

Vilken trevlig bonus vi kan få på Scala Bio, här i Sölvesborg! Gå in på Scala Bios hemsida och titta i programbladet, när filmen går. (Det sitter även ett programblad inne i klubbstugan.)

Köp- & sälj

From. idag finns det en grön, vacker pärm där vi medlemmar kan sätta in ”annonser” med köp/sälj/byt/skänk. Från det minsta halsband till kläder, täcken, bäddar och stora bilburar. Du behöver ej be om lov utan du sätter in din annons och tar själv bort den när den blivit inaktuell.

Trivselpromenad

Söndagen den 15/3 är klubbens alla medlemmar Hjärtligt Välkomna att gå med på Trivselpromenad!

Vi samlas kl.11.00 vid klubbstugan och går sedan, tillsammans, en runda som vi anpassar efter vilka hundar som deltar.

Kläder efter väder gäller🙂 Efter rundan fikar vi tillsammans (valfritt så klart) innan vi åker hem.

Kommer det många valpar/små hundar delar vi oss i två grupper. ALLA kan delta!

Det kostar 20kr. Kaffe/dricka och kaka ingår.

-Välkommen!

1 2 3 11