Specialsök

Kursinfo:Krav för att delta i kursen är att det finns en god allmänlydnad, att hunden är arbetsvillig, har söklust, är intresserad av föremål/leksak samt att hunden har en vilja att samarbeta med sin förare.

Vaccination ska vara utfärdade enligt SKK:s riktlinjer, vaccinationsintyg tas med vid första kurstillfället.

Kursens syfte är att utbilda förarna för att arbeta på ett systematiskt sätt för att göra hundarna intresserade att söka och identifiera specifik doft och markera den. Målet är att hunden ska kunna söka igenom ett rum, identifiera och markera en gömd gummibit (kong).

En hund som är utbildad i specialsök ska kunna söka en specifik doft som den är inlärd på. Hund och förare utbildas till att arbeta på ett motsvarande sätt som ett narkotika/bombhund ekipage.

Tillgång till inomhushall finns.

Förkunskaper: Ni ska ha genomfört Allmänlydnad Nivå 1 eller ha motsvarande kunskaper.

OBS: Deltagaren tar med egen Röd Kong Classic (Endast denna modell/märke används!), klicker och gott godis!

Antal kurstillfällen:

Anlagstest:

Kursstart  :

Tid:

Datum:

Plats: Sölvesborgs Brukshundklubb

Pris: 1000kr + medlemsavgift för er som ej är medlemmar i Sölvesborgs Brukshundklubb. 4 veckor innan kursstart får Du mail med info. Du ska betala in avgiften absolut senast två veckor innan kursstart. Annars mister du din plats och nästa person i kö erbjuds den.

Kursavgiften skall vara inbetald minst 2 veckor före kursstart om inget annat överenskommes och inbetalas på klubbens bankgiro 871-7647

Kursanmälan

 

Bekräftelse av anmälan