Specialsök

Kursinfo:  Krav för att delta i kursen är att det finns en god allmänlydnad, att hunden är arbetsvillig, har söklust, är intresserad av föremål/leksak samt att hunden har en vilja att samarbeta med sin förare. Ett anlagstest kommer att utföras på hundarna före kursstart. Vaccination ska vara utfärdade enligt SKK:s riktlinjer, vaccinationsintyg tas med vid första kurstillfället.

Kursens syfte är att utbilda förarna för att arbeta på ett systematiskt sätt för att göra hundarna intresserade att söka och identifiera specifik doft och markera den. Målet är att hunden ska kunna söka igenom ett rum, identifiera och markera en gömd gummibit (kong).

En hund som är utbildad i specialsök ska kunna söka en specifik doft som den är inlärd på. Hund och förare utbildas till att arbeta på ett motsvarande sätt som ett narkotika/bombhund ekipage. Hunden tränas till att söka efter en specifik gummidoft som senare kan bytas ut mot annan doft t.ex. svamp eller vad som helst man önskar.

Tillgång till inomhushall finns.

Förkunskaper: Ni ska ha genomfört Nybörjarkurs Allmänlydnad eller ha motsvarande kunskaper.

Antal kurstillfällen:

Anlagstest:

Kursstart  : Ännu inga planerade kurser för hösten 2020

Tid:

Datum:

Plats: Sölvesborgs Brukshundklubb

Pris: 1000kr + medlemsavgift för er som ej är medlemmar i Sölvesborgs Brukshundklubb. T

Kursavgiften skall vara inbetald före kursstart om inget annat överenskommes och inbetalas på klubbens bankgiro 871-7647

Kursanmälan

 

Bekräftelse av anmälan